"Amin! How to re-open accidentally closed tabs while using Mozilla Firefox?". Itu soalan rakan chatting saya berkaitan masalah beliau. Soalan mudah sahaja tapi untuk yang tidak tahu, memang agak payah untuk menjawabnya.










Jika anda salah seorang pengguna tegar Mozilla Firefox seperti saya, anda tentu pernah mengalami masalah yang serupa. Setiap kali anda sedang menggunakan Mozilla Firefox, di masa anda mengejar masa hendak cepat dan yang paling haru sekali pada masa yang sama anda sedang kalut 90%, dengan tidak disangka "browsing tab" Firefox anda tiba-tiba hilang. Rupanya anda tertutup "browsing tab" tu secara tidak sengaja dalam pada mengejar masa tadi. Lebih mengharukan lagi, "browsing tab" tu sedang melayar website/blog yang penting dan kita tidak lagi menyimpan alamat URL tersebut. Bagaimana ya?



Masalah di atas senang sahaja jika anda tahu penyelesaiannya. Kunci penyelesaiannya ada pada pada gabungan kekunci keyboard. Anda hanya perlu menekan kekunci Crtl+Shift+T secara serentak dan tab browsing tersebut akan terpapar semula. Magik bukan?


Related Posts by Categories



Widget by Hoctro | Jack Book

8 comments

  1. Munirah Abd  

    June 30, 2008 at 10:50 PM

    huhuh aah magic..i've try on it!! thank u for ur tips!!!!

  2. Amin  

    July 1, 2008 at 2:49 AM

    Welcome Munirah. Pada saya ada bermacam-macam lagi rahsia magik Firefox tapi tak cukup masa je nak tulis :) Maybe minggu depan saya start balik dengan tips Firefox. Buat pengetahuan semua saya dapat tips tu dari majalah web semasa saya bercuti ke London. Majalah kat sini puas saya cari tapi tak jumpa.

  3. Amin007  

    July 13, 2008 at 5:54 PM

    waaaaaaa
    tak sangka page tersebut boleh datang balik
    walaupun selepas ditutup

  4. Amin  

    July 13, 2008 at 9:35 PM

    Bestkan? Nanti saya sertakan lagi beberapa tips daripada Firefox.

  5. titan  

    July 14, 2008 at 10:33 PM

    aha..satu lagi ilmu baru yang aku tahu hari ini.

    Memang aku tak tau tips nih.

  6. klraidos  

    September 16, 2009 at 4:53 PM

    Amin... thanks for the tips bro... selalu gak terkena sebelum nih!-Mukh

  7. baim  

    May 15, 2010 at 12:55 AM

    good tip. keep up the good work bro...

  8. Amin  

    May 16, 2010 at 6:34 AM

    Thanks bro Mukh and Baim.

Post a Comment

New Articles

Latest Comment

Tambah Duit Poket